Er staat tegenwoordig veel druk op het gezin waar jij als vader deel van uitmaakt. Je werkt hard om het huis en andere kosten te kunnen betalen. Daarnaast wordt veel van je gevraagd in je sociale leven en wordt van je verwacht een leuke vader te zijn. Al met al levert dat een hoop stress op. Dat kan ervoor zorgen dat het thuis niet meer zo gezellig is. 

Herken je dit? Ik ga graag met je aan de slag om de vader te worden die je zo graag wil zijn!

Als er geen harmonie in het gezin is, dan lukt het ook niet om een emotionele band met je kind op te bouwen. Jouw kind voelt ook dat er iets aan de hand is, waardoor het gedrag vertoont dat niet bij hem of haar past. Door deze wisselwerking kunnen allerlei situaties ontstaan. Misschien komt dit je bekend voor:

 • Ik begrijp mijn kind niet 
 • Je kind begrijpt jou niet
 • Je maakt je zorgen om de ontwikkeling van je kind
 • Ik heb het gevoel “los” te staan van mijn gezin
 • Ik zie gedrag bij mijn kind wat ik liever niet zie, zoals bijvoorbeeld perfectionisme, in de schulp kruipen, vechten, pleasing, angst, eenzaamheid, enz.
 • Ik ben er met mijn aandacht niet bij als ik thuis ben. Ik zit veel te piekeren over bijvoorbeeld het werk

Of zijn er andere dingen die binnen je gezin gebeuren waar je niet blij mee bent? Je bent niet de enige vader die daarmee worstelt. 

Het is tijd voor een oplossing

Tijdens een serie van 8 workshops ga ik met een groep vaders aan de slag. Je krijgt inzicht in de mate waarin je emotioneel verbonden bent met je kind. We onderzoeken wat de oorzaak kan zijn dat dit niet helemaal het geval is en wat je kan doen om deze connectie te herstellen. 

De workshops bestaan telkens uit twee onderdelen. Achtergrondinformatie, kennis, coaching en inzichten aan de ene kant. En lichaamsbeweging in de vorm van Oosterse Qigong aan de andere kant. De Oosterse Qigong is een manier om uit je eigen stress te komen. Dit is ontzettend belangrijk, omdat je vanuit een stress-situatie nooit tot emotionele connectie met je kind kan komen. Je moet eerst een bepaalde mate van rust leren creëren. Oosterse Qigong is hiervoor een geschikte methode.

Wat levert het jou op?

 • Inzicht dat het in het belang van de ontwikkeling van jouw kind nodig is om in de spiegel te kijken
 • Bewustzijn van jouw eigen patronen
 • Meer rust in het hoofd en in het lijf
 • Meer aandacht in het hier-en-nu waardoor je beter kunt communiceren met jouw kind
 • Doordat je als vader meer tot rust komt, komt ook je kind meer tot rust. De communicatie tussen vader en kind wordt beter en hiermee de relatie. Een goede relatie met vader (en moeder) geeft het kind meer zelfvertrouwen.
 • Het kind zal zich veiliger voelen, meer vertrouwen krijgen en ook op deze manier verder door het leven stappen, op school, met vriendjes enz.
 • Een betere relatie met je echtgenote.

Wil je weer in vorm komen?

Binnenkort start er een serie workshops. We komen 8 keer bij elkaar in Goirle. Neem contact met mij op om jouw plek te reserveren. 

Over mij

Ik ben Roland Gijsel, 56 jaar en vader van twee dochters van 21 en 18 jaar oud. Deze workshops zijn deels gebaseerd op eigen ervaringen. Het gaat over de hobbels die ik zelf heb genomen in de opvoeding van onze kinderen. Met de wijsheid van nu had ik een aantal dingen anders kunnen doen. Ik heb mijn herstelacties gelukkig alsnog kunnen uitvoeren. Graag neem ik je mee in mijn ervaringen als vader en deel ik mijn kennis zodat je er al in het hier-en-nu van kan profiteren. 

In het dagelijks leven ben ik coach en help ik mensen verder bij de uitdagingen waar ze in het leven voor staan. Daarnaast ben ik al een aantal jaar bezig met het Oosterse Qigong. Ik geloof dat je pas echt balans in je leven krijgt, als je lichaam en je geest in balans zijn.