De meeste mensen volgen een opleiding, vinden een baan, doen allerlei cursussen en veranderen van baan zonder dat ze systematisch kijken naar hun drijfveren. Hierdoor komt het regelmatig voor dat mensen, ondanks hun opleiding en ervaring, toch niet gelukkig zijn in hun werk.

Schein noemt deze drijfveren loopbaanankers. Loopbaanankers zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in individuele vrijheid of ga je meer voor macht en status?  

Je loopbaananker is een combinatie van de competenties, drijfveren en waarden die je niet wil opgeven. Het staat voor wie je werkelijk bent. Als je niet weet wat deze ankers zjin, kun je beïnvloed worden door prikkels van buitenaf. Denk hierbij aan meningen van anderen of meer salaris. Je komt hierdoor in situaties of banen die niet bij je passen, omdat je voelt dat je dit niet werkelijk bent.

In het loopbaancoachtraject doen we een Loopbaananker test. Aan de hand van een vragenlijst komen jouw belangrijkste loopbaanankers in beeld. Een uitgebreide beschrijving van deze ankers is onderdeel van de test.

Contact

Wil je inzicht in jouw loopbaanankers, zodat je stappen kunt gaat zetten die echt bij jou passen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

    Om spam te voorkomen vragen we je de
    onderstaande code over te typen.

    captcha