Waarom coaching?

Op sommige momenten in je leven gaat het niet zoals je wil. Je slaapt bijvoorbeeld slecht, je hebt het gevoel dat je stilstaat of iemand vertelt dat je niet helemaal jezelf bent. Als dit langer aanhoudt, is het goed om een life coach zoals ik in te schakelen. 

In de meeste gevallen heeft de situatie waarin je zit een diepere oorzaak:

  • je hebt moeite om grenzen te stellen
  • je komt niet genoeg voor jezelf op
  • je hebt niet genoeg zelfvertrouwen
  • je hoofd zit vol
  • je gevoel gaat met je aan de haal
  • je weet niet precies wat je wil, bijvoorbeeld in je loopbaan

Al deze zaken hebben te maken met denken, willen en voelen. Als je altijd alles heel rationeel doet, dan volg je nooit je hart. Daar krijg je op een gegeven moment last van. Als je je anders voordoet dan wie je echt bent, leef je altijd een gespannen leven. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

De mate waarin denken, willen en voelen op één lijn zitten bepalen voor een groot deel je gezondheid. Sterker nog, als deze drie niet in balans zijn, krijg je last van je gezondheid of merk je dat je niet verder ontwikkelt. Daarom koppel ik het coachen altijd aan deze drie-eenheid. De puzzelstukjes moeten als het ware in elkaar vallen.

We gaan samen op zoek naar wat jou weer in balans brengt en daar gaan we mee aan de slag. Je zal zien dat je het antwoord zelf al hebt, ik help je alleen mee die te vinden.

Aan de slag met jezelf
Iedere situatie is anders, daarom is een coachtraject helemaal op jou toegespitst. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kan ik je verschillende trajecten aanbieden:

  • Loop je vast of merk je dat gezondheid leidt onder de gemoedstoestand, dan raad ik je aan om een coachingtraject te volgen. We gaan dan op zoek naar de oorzaak, maken een analyse en we bepalen oplossingsrichtingen en je leert je daar op een goede manier mee om te gaan.
  • Wil je binnen je werk een volgende stap gaan maken, maar weet je nog niet wat die stap moet zijn? Dan is een persoonlijkheidsanalyse van DISC een goede aanzet om duidelijkheid te krijgen. 
  • Ben je 45 jaar of ouder en wil je meer uit je loopbaan halen, of moet je op zoek naar een nieuwe baan? Dan heb ik speciaal voor jou een loopbaantraject voor 45-plussers.

Je volgende stap
Ben je op zoek naar een nieuwe stap in je carrière, of ben je helemaal klaar met dat gepieker ’s nacht? Neem contact met me op om aan de slag te gaan met je ontwikkeling of om jezelf weer in balans te krijgen.