Waar mensen samenwerken, kan van alles gebeuren. En net als bij mensen kan een team uit balans raken. Als dat het geval is, help ik je om jouw team weer op de rit te krijgen. Het voordeel hierbij is dat ik geen geschiedenis of relatie met het team heb. Ik kan daardoor onbevangen en zonder vooroordeel met het team aan de slag gaan met teamcoaching.

Wat kan er aan de hand zijn?

Er kunnen verschillende situaties zijn waardoor een team uit balans is: 

 • De teamleden kunnen onderling niet goed met elkaar overweg
 • Er zijn problemen tussen de teamleider en de teamleden 
 • De samenwerking met de omgeving verloopt niet goed
 • De context, de omgeving, waarin het team werkt vraagt andere dingen
 • Hoe kunnen we als team op een hoger level komen?
 • Hoe leren we feedback te geven?
 • Er speelt een reorganisatie/fusie

Deze triggers worden een probleem binnen het team als zij onvoldoende aandacht krijgen. De problematiek manifesteert zich in het gedrag binnen het team. Bijvoorbeeld belangrijke kwesties worden niet besproken, het team zegt A en doet B of de leidinggevende roept dat hij iedereen vertrouwt, maar controleert continu iedereen.  

Een team dat niet goed draait heeft een negatief effect op de productiviteit en gezondheid van de teamleden. Daarom is het belangrijk om daar direct mee aan de slag te gaan.

Hoe pak ik dat aan als coach?

Met de opdrachtgever bespreek ik welke teamcoachvraag er speelt. Daarna doe ik een centrale intake samen met het team en de leidinggevende. Aan de hand hiervan maak ik een plan van aanpak. De teamcoaching doen we op de werkvloer of we houden een bijeenkomst buiten het bedrijf. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de dynamiek binnen het team.

Laat problemen niet te lang doorgaan

Problemen binnen een team hebben grote impact op de teamleden en op de resultaten van het team. Laat dit daarom niet te lang doorgaan en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Neem contact met mij op om de situatie te bespreken.

  Om spam te voorkomen vragen we je de
  onderstaande code over te typen.

  captcha