Heb je het idee dat in jouw loopbaan veel meer groei zit? Je weet alleen niet in welke richting je moet zoeken. Of heb je van je omgeving gehoord dat je meer in je mars hebt dan wat je nu doet? Maar weet je niet waar je moet starten. Doe dan de DISC-analyse en krijg concrete aanknopingspunten voor jouw verdere ontwikkeling.

Wat is een DISC-analyse?

De DISC-analyse is een persoonlijkheidsanalyse waarmee jij inzicht krijgt in de manier waarop jij communiceert en je gedraagt in verschillende situaties. 

DISC is een afkorting van vier verschillende persoonlijkheidsstijlen:

 • Daadkrachtig, Direct
  Dit vertelt hoe je omgaat met en reageert op problemen en uitdagingen
 • Interactief, Inspirerend
  Aan de hand hiervan wordt duidelijk hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt
 • Stabiel, Sociaal
  Als er veranderingen zijn in jouw omgeving, hoe ga je daarmee om en hoe reageer je?
 • Conformerend, consciëntieus
  Hoe reageer je op en ga je om met details, gestelde regels en procedures.Aan de hand van de resultaten kom je meer over jezelf te weten en begrijp je de omgeving beter. DISC levert je op dat je weet:

 • wat jou motiveert
 • wat jouw talenten zijn en welke je kunt inzetten
 • waarin je kunt groeien
 • hoe je het beste communiceert met anderen
 • waarom gesprekken met anderen wel of niet goed verlopen
 • hoe je conflicten voorkomt of vermindert
 • hoe je persoonlijkheidsstijlen van anderen herkent en daar goed mee omgaat

Je krijgt na het onderzoek een visualisatie van je persoonlijkheidsstijlen zodat je duidelijk ziet hoe je op de verschillende onderdelen scoort. Bij de uitkomsten van het onderzoek hoor ik in meeste gevallen: ‘Ik herken me hier helemaal in’. Daarnaast bekijken we  waar je je verder in kunt ontwikkelen en bepalen we hoe je dat aanpakt. Aan de hand hiervan kun je zelf aan de slag gaan of we plannen één of twee afspraken in om je verder op weg te helpen

Maak de totaalplaat compleet
Wil je jouw totaalbeeld helemaal compleet maken? Doe dan aanvullend een denkstijlen- en drijfveren onderzoek.

Een denkstijl zegt iets over hoe je iets doet. Voor iedere functie is een andere denkstijl nodig. Als je inzicht hebt in jouw denkstijlen, begrijp je waarom jouw baan wringt of juist goed bij je past. En als je op zoek gaat naar een andere job, is het goed om te weten of jouw denkstijl daarbij past.

Drijfveren zijn de waarden die jij belangrijk vindt in je werk. Met andere woorden: wat wil je? Als je dit weet, kun je gerichte stappen zetten in je ontwikkeling of in je zoektocht naar een andere baan.

Aan de slag!
Wil je gericht aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Maak dan een afspraak om een DISC-analyse van je te maken en ontdek welke stappen je moet nemen om verder te komen.