Je wilt je team brengen naar het volgende level. Het level waarbij het team meer de eigen verantwoordelijkheid pakt en meer zelfstandig te werk gaat. Je wilt meer zelfsturing of zelforganisatie in je team.

Dit vraagt iets van jou als teamleider. Je gaat je wellicht bewegen buiten je ‘comfort zone’. Je vraagt je misschien af hoe je het proces van zelfsturing en zelforganisatie aanpakt. Of je zoekt naar een aantal versterkende interventies. Jij bent in ieder geval de cruciale factor in het proces als je als teamleider aan de slag gaat me coaching.

Topsport

Teamleider zijn is topsport. Aan de ene kant heb je een manager die van alles van je wilt en aan de andere kant heb je een team dat aandacht wenst. En dat in een steeds veranderende context. Het is letterlijk balanceren op een koord. Dat betekent dat je heel geconcentreerd en alert moet zijn.

Dit vereist uithoudingsvermogen en lenigheid

Het uithoudingsvermogen is nodig om effectief met weerstand om te blijven gaan. Verandering is de enige constante en zoals je weet leidt verandering vaak tot weerstand. Veel mensen zijn namelijk gebaat met het behouden van de huidige situatie, de situatie waarbij het duidelijk is en zeker is hoe bepaalde dingen lopen.

De psychische lenigheid is vereist in de vele dagelijkse hier-en-nu momenten waarbij je ad-hoc wordt geconfronteerd met onverwachte ontwikkelingen of reacties.

Eigen ervaring

Ik heb het vak van teamleider meer dan 10 jaar uitgevoerd. Ik ken en herken de situaties waar je als teamleider in kan zitten. Het vraagt veel van je en tegelijkertijd is het ook heel boeiend en leerzaam. Ik heb de gewenste resultaten altijd aangevlogen vanuit de kwaliteiten van het team. En teamontwikkeling tot mijn repertoire gemaakt.

Ik maak gebruik van onder meer de volgende tools: Fasen van teamontwikkeling, transactionele analyse, kernkwadranten, leiderschapsstijlen, roos van Leary, teamvisie, groepsdynamiek, stress-reductie.

Wil jij als teamleider aan de slag met coaching?

Vraag jij je af hoe je de balans tussen mens en resultaat kan bewaren? Of hoe je je team nog verder zelfstandig maakt? Of vraag je je af waar jouw persoonlijke gewenste ontwikkeling nodig is? Heb je het gevoel richting burn-out te gaan? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

    Om spam te voorkomen vragen we je de
    onderstaande code over te typen.

    captcha