Heb je covid – ook wel corona – gehad en ben je nog steeds moe? Kom je niet vooruit, ook na verschillende fysiobehandelingen? Kies dan voor een aanpak van jouw hele lichaam en geest. Hiervoor hebben we een post-covid herstelprogramma ontwikkeld op basis van westerse coaching en oosterse therapie.

Westerse coaching en oosterse therapie
De aanpak maakt gebruik van de 6 instrumenten van oosterse therapie. Hier lees je later meer over. Als coach heb ik hier coaching aan toegevoegd. Het gehele herstelprogramma is er op gericht dat je weer energie krijgt om te doen wat jij belangrijk vindt. Het zal dan ook helemaal toegespitst zijn op jouw situatie. 

Naast sessies met de coach ga je zelf thuis aan de slag. Je doet oefeningen, je voelt aan wat goed voor je, gaat aangepast koken en meer. 

Hoe ziet het hersteltraject eruit?
In verschillende stappen gaan we samen aan de slag:

Stap 1: Voorbereiding van het hersteltraject
Je formuleert eerst jouw doelen en beschrijft hoe jouw dag er op dit moment uitziet. Daarnaast spreken we af dat je elke dag thuis oefeningen doet.

Stap 2: De intake
We houden een intake die 1,5 tot 2 uur duurt. Hierin vragen we vooral naar jouw leefstijl. Daarnaast doen we een motor-fitness test waarmee we jouw conditie testen. 

Stap 3: De therapie
In 8 sessies van 1,5 uur gaan we aan de slag met adviezen en coaching op basis van westerse coaching en oosterse therapie. Denk hierbij aan acupunctuur in de vorm van magneetjes (niet met naalden), massage, voedingsadviezen, Qigong-oefeningen, ademhalingsoefeningen, coaching en meditatie-oefeningen.

Na iedere sessie doe je thuis oefeningen, ga je je voeding aanpassen en ga je aan de slag met jezelf om te doen wat goed voor je is. 

Stap 4: De afronding
Als laatste bespreken we samen of jij jouw doelen hebt behaald. We kijken hoe jouw dagen er nu uitzien en  wat je nog nodig hebt voor de periode na het herstelprogramma. Daarnaast zijn we benieuwd hoe jij het traject hebt ervaren. 

Wat zijn de kosten?
Het post-covid herstelprogramma kost EUR 500,- (voor de eerste 5 personen). Je krijgt hiervoor 8 behandelingen van maximaal 1,5 uur. Het traject vereist van je dat je bereid bent om minimaal 1 uur per dag thuis met oefeningen aan de slag te gaan. Deze oefeningen zijn aangepast aan je belastbaarheid.

Waar worden de sessies gehouden?
We werken op twee locaties in Breda: Nieuwe Prinsenkade 6 en Future Dome, Kloosterlaan 172.

Wie geeft de therapie?
Het covid-herstelprogramma wordt verzorgd door Roland Gijsel en Julia Mangnus. Roland is life coach en Julia is therapeut in Oosterse geneeskunde.

Wil je weer jouw oude leven terug?
Ben je klaar met de vermoeidheid na je coronabesmetting en wil je nu echt aan de slag met een oplossing die helpt? Wil je weer vol energie in het leven staan? Stuur dan een mail naar Roland@Hier-Ro.nl. We nemen contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

De 6 instrumenten van de oosterse therapie en westerse coaching
Tijdens de sessies zetten we 6 instrumenten van de oosterse therapie in en zoals gezegd coaching: 

  1. Acupunctuur: deze is gericht op het versterken van hart en longen en op het versterken van de energiebanen in het hele lichaam. Dit doen we niet met naalden, maar met kleine ronde pleisters waar we een magneetje opplakken.
  2. Qigong: dit zijn zeer krachtige therapeutische oosterse oefeningen. We leren je 2 oefenseries aan. Eén serie is volledig gericht op hart en longen, de andere serie op nieren.
  3. Voeding: vanuit oosters perspectief is voeding fundamenteel anders dan dat wij in het westen gewend zijn. Het is namelijk gericht op energie en niet op koolhydraten, vitamines en dergelijke. Je krijgt een uitgebreid persoonlijk voedingsadvies.
  4. Massage: de tuina-massage bestaat uit een energetische massage van de rug, armen en benen.
  5. Meditatie: dit is een geleide meditatie (via een audio bestand) gericht op het ontspannen van lichaam en geest.
  6. Ademhaling: ademhaling is zeer belangrijk. Samen met goede voeding levert de ademhaling jou de dagelijkse energie. De ademhaling moet via de buik gaan. Dit checken we en als de ademhaling te hoog zit dan geven we oefeningen om naar een diepere buikademhaling te gaan.
  7. Coaching: bij long Covid is er een gebrek aan energie. In de coaching bekijken we of je energie weggeeft door jouw overtuigingen of patronen. En of je voldoende grenzen stelt en goed voor jezelf zorgt. Je krijgt handvatten om met jouzelf aan de slag te gaan.


Pak lichaam en geest aan na covid
Met deze unieke aanpak waarbij we oosterse therapie en westerse coaching combineren, pak je zowel lichaam als geest aan. Neem contact op voor een afspraak om te kijken wat dit herstelprogramma kan betekenen.